Masterclass 2 - Comics and Animation for Justice w. Ronald Wimberly

26sep10:0016:00Masterclass 2 - Comics and Animation for Justice w. Ronald Wimberly10:00 - 16:00(GMT+02:00) Parolesalen, Kasernevej 8-10TrackIndustry

Time

26/09/2023 10:00 - 16:00(GMT+02:00)

Location

Parolesalen

Kasernevej 8-10

Other Events

Event Details

Vi er omgivet af populærkultur, der slæber rundt på tung bagage. Forældede skildringer af køn, etnicitet, seksualitet og sociale klasser hærdes til stereotyper, der reproduceres tankeløst. Fortælleformer, der drives frem af konflikt og kamp om dominans, fortrænger andre måder at skildre verden på. Og selv når mønstrene forsøges brudt – med brune havfruer og homoseksuelle bifigurer – så er afsenderne typisk mediemoguler uden reel interesse i at udfordre status quo.

Den amerikanske tegneserietegner, illustrator og karakterdesigner Ronald Wimberly har gjort det til sin mission kritisk at udfordre underholdningsbranchens skildring af særligt sort amerikansk kultur. Det fortæller han om i masterclassens første del, fra 10-12, hvor han interviewes af Weekendavisens tegneserieanmelder Erik Barkman.

Masterclassens anden del handler om at udforske en anden måde at fortælle på – den japanske fireaktersstruktur ”kishoutenketsu”. Den har Wimberly selv studeret og brugt, og fra 13-16 vil han udfordre masterclass-deltagerne til at gøre det samme.

Ronald Wimberly
Har skrevet og tegnet en række graphic novels – Sentences, Prince of Cats og senest Now Let Me Fly – samt den politiske tegneserieavis LAAB. Dertil en række kortere værker for bl.a. The New Yorker, DC/Vertigo, Nike, Marvel og Dark Horse Comics. Wimberly modtog i 2008 The Glyph Comics Award og har været nomineret til to Eisner Awards. Han har desuden fungeret som karakterdesigner på den animerede tv-serie Black Dynamite.

Ticket

Skriv en mail til Erik Barkman erba@via.dk for at reservere billetter

Go to Top