Ars Electronica præsenterer: Ai&Human

09sep19:0020:00Ars Electronica præsenterer: Ai&Human19:00 - 20:00(GMT+02:00) Ølluminati, Sct. Peder Stræde 8, 8800 ViborgTrackFilm

Time

09/09/2024 19:00 - 20:00(GMT+02:00)

Event Details

AI & Human. Who Owns the Truth? er en unik showcase, der tager fat på Ars Electronica-festivalens tema for 2023. Den nærmer sig tidens aktuelle diskussioner, fra ejerskab af data og etik i dataindsamling til ophavsret i AI-alderen, kærlighed i kryptotiden, deepfakes og billedets troværdighed. Ved hjælp af computer vision og maskinlæring er Soft Evidence en serie filmiske deepfakes skabt i klassisk filmstil. Decoding Bias forestiller sig en terapi for AI’er, der hjælper dem med at frigøre sig fra diskriminerende algoritmer. LoveCounter inviterer brugere til en “emotional autonomous region”, hvor de kan undslippe big datas allestedsnærværelse og selv styre deres digitale fodspor. De bizarre billeder fra Planets and Robots er fuldstændig genereret af AI, men animeret af mennesker, hvilket viser, hvad der sker, når mennesker og AI’er er ligeværdige partnere i den kreative proces.

Program:

  • Soft Evidence, Operator (US/DE), 4’
  • Decoding Bias, Theresa Reiwer (DE), 31’
  • LoveCounter, Ruini Shi (CN), 5’
  • Planets and Robots, Antanas Skučas (LT) & Julius Zubavičius (LT), 6’

Om samarbejdet:

Ars Electronica Animation Festival 2023 er en mangfoldig showcase, der inviterer publikum til at opdage aktuelle kunstneriske produktioner inden for digital animation. Udvalget er hovedsageligt sammensat af indsendelser til Prix Ars Electronica 2023, som i år flyttede sit fokus fra computeranimation til landskabet af New Animation Art. Flere spændende programmer vidner om mangfoldigheden af denne fornyede kategori, ikke kun hvad angår fortællingsteknikker, konceptuelle udforskninger og teknologiske innovationer, men også deres engagement i social forandring og nye politiske forestillinger.

Ud af de 1.120 indsendelser blev omkring 30 projekter udvalgt til Ars Electronica Animation Festival, som præsenterer et bredt spektrum af stilarter og teknikker: AI-genererede billeder, filmiske deepfakes, hybrider mellem spil og animationer, animerede dokumentarfilm og eksperimentelle-abstrakte værker. Dette mangfoldige udvalg inviterer til nye måder at tænke på, hvordan vi oplever den digitalt-virtuelle-reelle verden, vi lever i.

Ars Electronica Animation Festival ON TOUR, arrangeret af Ars Electronica i samarbejde med det Østrigske Forbundsministerium for Europæiske og Internationale Anliggender, omfatter fem af festivalens programmer: Electronic Theatre, med værker hædret af Prix Ars Electronica-juryen, Austrian Panorama, der fremhæver aktuelle værker af lokale kunstnere, Young Animations, med kortfilm fra Prix Ars Electronica’s u19-create your world-kategori, samt to tematiske kompileringer med titlerne AI & Human og Data, Bodies, Space.

Ticket

Gratis visning

Ølluminati

Go to Top