23aug
By: VAF WEB On: august 23, 2019 In: vaf2019 Comments: 0

VAF og The Animation Workshop indtog Kulturmødet Mors torsdag den 22. august, og satte animation kom på dagsordenen da tidligere kulturminister Bertel Haarder, Thomas Gammeltoft (Direktør, CPH Filmfond), Vinca Wiedemann (Rektor, Den Danske Filmskole) og Morten Thorning (Centerleder, The Animation Workshop) diskuterede fremtidens medieforbrug i pædagogik.

Animation kan blive en katalysator for nye måder at forstå os selv og verden omkring os på. Vores børn sidder i dag med en tablet i hånden fra de er to måneder gamle.

Børn og unge ind- og udtrykker sig igennem billede, lyd, tekst og bevægelse i samspil, når de kommunikerer med hinanden, og når de tilegner sig viden udenfor skolen. Forskning viser at det smitter på deres personlige læringsstrategier.

Vi skal derfor blive langt bedre til at udnytte det formidlingsmæssige og favnende potentiale som animationen kan byde ind med.

Torsdag den 26. september afholdes VAF’s Animated Learning Konference 2019, hvor der i år sættes fokus på hvordan man bygger mellem skoletraditionen og børne- og ungdomskulturen i undervisning under temaet:

FLY: Film Literacy Years – the Force of Imagination and Storytelling

Læs mere om konferencen her:

Animated Learning Konference 2019