11jul
By: caen On: juli 11, 2017 In: vaf2017 Comments: 0

VAF har allieret sig med den anerkendte komponist Niels Marthinsen, jazzsangerinden Susi Hyldgaard, den prisvindende og Oscar shortlistede animationsinstruktør Réka Bucsi, samt Aarhus Jazz Orchestra for at skabe en multiæstetisk vandring ud i det forunderlige, uendelige univers.

Glæd dig til den innovative forestilling Solar Walk, som er Viborg Animationsfestivals hidtil største satsning. Solar Walk opføres d. 29. og 30. september i Fotorama, hvor medrivende animationer, live jazzmusik og poesi udfolder fortællingen om vores solsystem og menneskets rolle i det.

Solsystemet rummer storslåede og mærkværdige fænomener; planeternes særegne kendetegn, månernes tiltrækningskraft og kometernes faretruende baner. Solar Walk undersøger menneskets placering heri: Hvordan føles det at være en del af det allerstørste og samtidig være så ganske lille? Hvordan begriber mennesket universet? Og hvad betyder det for vores liv lige nu og her – på Jorden?

Den største satsning nogensinde
Forestillingen er for alle, der vil med på en fantasifuld og eksperimenterende rejse.

”Vi glæder os sindssygt meget til at præsentere Solar Walk. Det er den største satsning i animationsfestivalens historie, som tager publikum med på en rejse derhen, hvor virkeligheden bliver til fantasi. I en samlet bevægelse forsøger musikken, poesien og ikke mindst animationen at begribe menneskets position i det uendeligt store univers. Det spørgsmål er blevet stillet mange gange, men aldrig på så smuk og levende en måde som i Solar Walk,” udtaler Morten Thorning, som er studierektor for The Animation Workshop/VIA University College og en af initiativtagerne til Solar Walk.

Europæisk Kulturhovedstad og Origins2017
Solar Walk er et ud af fire værker under Europæisk Kulturhovedstads satsning, Origins2017. Med Origins2017 sætter Europæisk Kulturhovedstad fokus på spørgsmål, der vedrører det kosmos, vi indgår i.

Origins2017 vil vise, at moderne klassisk musik kan formidle både de følelsesmæssige dybder i vores stræben efter at opklare livets mysterier, og videnskabens forklaringsmodeller for, hvordan vores univers hænger sammen. I mødet mellem videnskaben og kunsten sætter Origins2017 fortællinger fri i et æstetisk, emotionelt og sindsudvidende sprog.