ViMAPP

Oplev Domkirken som aldrig før og tag med på en kunstnerisk rejse.

Tid: Fredag d. 28. september 2018, kl. 20.00 – 20.45
Sted: Viborg Domkirke, Sct. Mogens Gade 4, 8800 Viborg

Fredag aften d. 28. september i forbindelse med Open by Night inviterer Viborg Animationsfestival til det spektakulære, animerede lysshow på Domkirken. Oplev den magiske stemning når hele Viborg samles for at gense succesen ”Himlen over Viborg”

Ved brug af lysprojektioner vil der blive skabt en kunstnerisk iscenesættelse, som inddrager Viborg domkirke og vækker den til live. Se det vante bybillede vise sig fra nye sider og få et nyt perspektiv på Viborg.

“Himlen over Viborg” er en grafisk rejse igennem reformationen og oplysningstiden. I et abstrakt sprog af animation, lys og lyd skabes der et indblik i det både forunderlige og forfærdelige Europa under reformationen.

Efter Himlen over Viborg vises værket Sovende Kæmper af den franske kunstner Simon Rouby. Sovende Kæmper er et værk, der involverer 10 Viborggensere i en fælles oplevelse af, hvad vi mennesker drømmer om. En række borgere i Viborg deler i Sovende kæmper deres søvn og deres drømme med os, når værket projekteres på Viborg Domkirke. Sovende kæmper viser et kærligt og intimt billede af, hvordan vi mennesker ser ud, når vi drømmer.