ViMAPP

Oplev Domkirken som aldrig før og tag med på en kunstnerisk rejse.

Tid: Fredag d. 28. september 2018, kl. 20.00 – 21.05
Sted: Viborg Domkirke, Sct. Mogens Gade 4, 8800 Viborg

Fredag aften d. 28. september i forbindelse med Open by Night inviterer Viborg Animationsfestival til det spektakulære, animerede lysshow på Domkirken. Oplev den magiske stemning når hele Viborg samles for at gense succesen ”Himlen over Viborg”

Ved brug af lysprojektioner vil der blive skabt en kunstnerisk iscenesættelse, som inddrager Viborg domkirke og vækker den til live. Se det vante bybillede vise sig fra nye sider og få et nyt perspektiv på Viborg.

“Himlen over Viborg” er en grafisk rejse igennem reformationen og oplysningstiden. I et abstrakt sprog af animation, lys og lyd skabes der et indblik i det både forunderlige og forfærdelige Europa under reformationen.

 

”Himlen over Viborg” udvides med unik, fransk drømme-animation

”Sovende kæmper” hedder drømme-animationen, og den viser 10 sovende viborgensere af forskellig etnicitet, køn og alder. Viborgenserne bliver filmet, mens de ligger i en seng og samtidig hører vi dem fortælle om deres drømme. ”

Værket er skabt af den franske multikunstner Simon Rouby, og for ham handler værket om mennesker og om tryghed. For Simon Rouby har det været altafgørende at skabe værket netop på Viborg Domkirke: ”Kirken er byens centrum, både fordi det er en stor arkitektonisk bygning, men også fordi kirken historisk set og stadig den dag i dag er et sted, hvor mennesker søger sikkerhed og tryghed.

”Netop dét er grunden til, at vi som menighedsråd har sagt ja til at bruge kirken som lærred til denne forestilling,” fortæller Preben Grønbæk. ”Vi kan godt lide tanken om, at kirken er et trygt sted, og at her kan man roligt lægge sig til at sove”. ”Ja”, tilføjer sognepræst i Viborg Domkirke Marianne Koch: ”Kirken er netop et sted, hvor man kan komme med sin sårbarhed”.

Værket ”Sovende kæmper” har Simon Rouby oprindeligt skabt i Italien i et samarbejde med kunstneren Lancelot Hamelin, men i Viborg ændrer værket sig markant. ”Det bliver et helt nyt og anderledes værk”, siger Simon Rouby. ”Viborg Domkirke bliver en del af værket, og værket bliver en del af Viborg – og de to ting kan fra da af ikke adskilles”.

”Vi er stolte og rigtig spændte”, siger en glad formand for Viborg Domsogns Menighedsråd, Preben Grønbæk, der har sagt ja tak til at lade Viborg Domkirke agere lærred, for den franske multikunstner Simon Roubys værk ”Sovende kæmper”.

Programmet for ViMAPP 28. september 2018

20.00 Himlen over Viborg
20.20 Sovende kæmper af Simon Rouby

PAUSE

20.45 Himlen over Viborg
21.05 Sovende kæmper af Simon Rouby