ViMAPP - Viborg lyser!

Vær med til at fejre afslutningen på dette års festival sammen med os!

Tid: Lørdag den 30. september, kl. 21.00-22.00
Sted: Arsenalet, Kasernevej 8-10, 8800 Viborg, mod Paradepladsen

Som en spektakulær afslutning på dette års VAF blænder vi op for en ’video mapping’ forestilling i tre dele, som bliver projekteret direkte op på væggene af den gamle militærbygning Arsenalet. Bygningen bliver på forskellig vis inddraget så publikum får fornemmelsen af, at Arsenalet kommer til live. Vi tør godt love, at det bliver en forestilling ud over det sædvanlige!

Fra Kold Krig til Farverig Fred

Viborgs borgere afgør verdens skæbne, når den interaktive forestilling fra Kold Krig til Farverig Fred løber af stablen lørdag aften under VAF – og det kommer ikke til at gå stille for sig! Fra Kold Krig til Farverig Fred fortæller historien om Viborg kasernes forvandling fra militært hovedkvarter under den kolde krig til moderne erhvervscentrum for animation og andre grafiske kreative erhverv. Alt kan ske når publikum spiller sig igennem kampen for fremskridtet, fra den frygtbaserede krigs-angst til den tillidsbaserede fred. Forestillingen tager udgangspunkt i og udnytter Arsenalets signifikante arkitektoniske struktur i sin visuelle dramaturgi og komposition.
Projektet er støttet af Creative Europe og Kulturby Aarhus 2017.

EPIC MANGA

15 talentfulde tegnere mellem 9 og 16 år har i løbet af august og september måned arbejdet hårdt med at skabe ’Danmarks største Manga’ – historien om den lille modige viborgenser, Gloria.
Gloria er 12 år og hendes bedste ven er et af Prinsens Livregiments trofaste vildsvin. Hun har det svært i skolen, og en dag går det meget galt. Hun går sin vej, og så møder hun Apollonia. Måske ved nogen i Viborg, hvem hun er, men i hvert fald er hun en statue, der også føler sig godt og grundigt overset, og sammen tager de ud på en rejse, på en mission, de sejler afsted på en gammel dør – ned ad tidens flod – og møder blandt andet Jens Langkniv. Hvad der videre sker vil vi ikke afsløre her, men du kan godt glæde dig!
EPIC MANGA er et samarbejde mellem Billedkunstskolen/Kulturskolen Viborg og The Animation Workshop/VIA University College.

EURANIM Videomapping

Tolv studerende fra seks forskellige europæiske lande samles i VAF-ugen på The Animation Workshop/VIA University College til en intensiv workshop. På bare otte dage skal de studerende udvikle og producere en videomapping forestilling – helt fra scratch! For de uindviede kan vi godt afsløre her, at det er en omfattende opgave, og de studerende kommer til at knokle i døgndrift for at blive klar. Læs mere her
Projektet er støttet af EURANIM og Creative Europe.