VAF Sum Up

Tid: 10. september – 22. oktober, 2017
Sted:
Det gl. Rådhus, Stænderpladsen 2, 8800 Viborg
Åbningstider: Torsdag kl. 13-21 // Fredag – Søndag kl. 11-17
Åbningstider i VAF-ugen: Mandag – Onsdag kl. 10-17 // Torsdag 13-21 // Fredag 11-22 // Lørdag 11-21 // Søndag 11-17

I september og oktober kommer der igen liv i det gamle Rådhus på Stænderpladsen når VAF flytter ind med en overflod af spændende udstillinger.

© Andy Holden

Laws of Motion in a Cartoon Landscape af Andy Holden

Kan tegnefilm bruges til at skabe mening i den verden vi lever i? Og er det sandt at som ’alting falder hurtigere end en ambolt’? Det er et par af de spørgsmål Andy Holden stiller med sit episke labyrintværk Laws of Motion in a Cartoon Landscape. Udstillingen præsenteres af Viborg Kunsthal  i forbindelse med Viborg Animationsfestival som en del af byens bidrag til Aarhus 2017-programmet. Læs mere om udstillingen her.

© Mitsuki Nakamura

Mitsuki Nakamura Retrospective

Få et unikt indblik i Mecha Animé – en subgenre inden for japanske tegnefilm- og serier, der fokuserer på historier om kæmpe-robotter, der kæmper mod hinanden i episke slag. Mitsuki Nakamura var en af pionererne inden for Mecha Animé genren, og blandt andet medskaber af ’Mobile Suit Gundam’ fra 1976. ’Mobile Suit Gundam’ kendes i dag som ’Gundam series’ og er blandt de mest populære Mecha Animé.

Moe Koyano & Christyan Lundblad

Skæve prints, poetiske streger, referencer til Ninja Turtles og Yoko Ono præger dobbeltudstillingen med kunstneren Christyan Lundblad (DK) og årets VAF-kunstner Moe Koyano (JP).

Derudover kan du også opleve:

VAF Nippon Art: Original fan art af danske tegneserietegnere tegnet særligt til VAF. Oplev værker af blandt andre Karoline Stjernfelt, Thomas Thorhauge, John Kenn Mortensen, Rune Ryberg, Simon Teroy, Pernille Ørum, Mårdøn Smet og Mikkel Sommer

TAW Maquetter: En tour de force i de forrygende, forbløffende og fascinerende små skulpturer, der ofte danner baggrunden for animatorens computerskabte visualiseringer af fantastiske væsener.

Graphic Storytelling afgangsudstilling 2017: Oplev afgangsværker fra de kommende danske tegneserieskabere, der netop har taget afgang fra The Animation Workshops linje Grafisk Fortælling.

The Drawing Academy: Gå på opdagelse i tegneskolens croquistegninger og langtidsstudier, som tager udgangspunkt i og inspiration fra de store barok- og renæssancemestre og russisk akademisk tegning.