Solar Walk

Solar Walk er en kunstnerisk performance, der kombinerer original, moderne jazz, big band musik, poetiske sange og animerede billeder.

Sted: Fotorama Viborg, Tingvej 4, 8800 Viborg
Tid: Fredag den 29. september kl. 20.30 – udsolgt
Lørdag den 30. september kl. 13-14 – udsolgt

Solsystemet rummer storslåede og mærkværdige fænomener; planeternes særegne kendetegn, månernes tiltrækningskraft og kometernes faretruende baner. Solar Walk undersøger menneskets placering heri: Hvordan føles det at være en del af det allerstørste og samtidig være så ganske lille? Hvordan begriber mennesket universet? Og hvad betyder det for vores liv lige nu og her – på Jorden?

Solar Walk er en kunstnerisk live performance, der kombinerer original, moderne jazz, big band musik, poetiske sange og animerede billeder. Værket er komponeret af Niels Marthinsen og Susi Hyldgaard og fremføres live af Aarhus Jazz Orchestra feat. Susi Hyldgaard og Ingeborg Thisted Højlund under ledelse af dirigent Nikolai Bøgelund. Solar Walk er et af fire originalværker i serien ’Origins’, der er støttet af Aarhus 2017. Det animerede værk er udført af den internationalt prisbelønnede instruktør Réka Bucsi, som var sidste års VAF-kunstner. Produceret af Nørlum i samarbejde med The Animation Workshop og Sønc.

De store kunstnere bag Solar Walk

Forestillingen er opsat af førende artister inden for lyrik, komposition, live jazz og animation.

Susi Hyldgaard er jazzsanger, komponist og pianist, og skriver lyrikken til værket. Den vil kredse om planeternes særegne træk, og hvordan de knytter sig tæt til menneskelige kvaliteter som for eksempel tyngdekraft og tiltrækning.

Niels Marthinsen er en anerkendt komponist og vil i tæt samarbejde med Susi Hyldgaard komponere både melodi og musikken, som Aarhus Jazz Orchestra opfører.

Réka Bucsi er en prisvindende animationsinstruktør fra Ungarn. Hun vil binde musik og lyrik sammen med sine animationer, hvis udtryk bevæger sig imellem det humoristiske og smukt melankolske.

Aarhus Jazz Orchestra er et af Europas førende professionelle bigbands med nogle af Danmarks bedste jazzmusikere..

Europæisk Kulturhovedstad og Origins2017

Solar Walk er et ud af fire værker under Europæisk Kulturhovedstads satsning, Origins2017. Med Origins2017 sætter Europæisk Kulturhovedstad fokus på spørgsmål, der vedrører det kosmos, vi indgår i.

Origins2017 vil vise, at moderne klassisk musik kan formidle både de følelsesmæssige dybder i vores stræben efter at opklare livets mysterier, og videnskabens forklaringsmodeller for, hvordan vores univers hænger sammen. I mødet mellem videnskaben og kunsten sætter Origins2017 fortællinger fri i et æstetisk, emotionelt og sindsudvidende sprog.