Expanded Animation

Værker der udforsker rammerne for kunst i et samspil med animation og teknologi

Tid og sted: 

STAGE: Ammunitionsvej 6 “Black Box”
27. september – 30. september, 12.00 – 19.00,

SYMPOSIUM: Ammunitionsvej 6 “Black Box”
28. september, kl. 17.00 – 19.00

LAB: Det Gamle Rådhus, Stænderpladsen 2
27. september, 12.00 – 19.00
28. september, 12.00 – 22.00
29. september, 12.00 – 19.00
30. september, 12.00 – 19.00

Expanded Animation 2018 bringer animation og kunst sammen i en række tværæstetiske projekter, som giver publikum en unik chance for at opleve en ny og fascinerende sammensmeltningen af animation, kunst og ny teknologi. Expanded Animation er et 3-delt program, med forskellige udstillings- og formidlingsplatforme: The Lab, The Stage og The Symposium.

The Lab er et eksperimenterende og udforskende udstillingsformat, hvor forskellige animatorer fra ind-og udland, får lov at vise hvad de arbejder med for tiden. Som publikum kommer man til at bevæge sig rundt i virtuelle universer og virkelige kulisser, der bl.a. forestiller eventyrlige skove – alt sammen tildelt en ekstra dimension gennem VR.

Hovednavnet på udstillingen er billedkunstner Trine Boesen (f.1972), som er repræsenteret med animationsdelen til en kommende soloudstilling, der opsættes i vinterhalvåret på Viborg Kunsthal. Her får publikum en unik chance for at følge med i processen omkring hvordan teknologi og animation kan bruges til at skabe kunst.

The Stage viser eksempler på Expanded Animation i verdensklasse. Hvor international kunst kombineres med animation i nyskabende installationer, der inddrager publikum i en sensorisk totaloplevelse.

Udstillingen omfatter en ny kunstinstallation af den internationalt anerkendte kunstner Simon Rouby (FR), der til lejligheden, opsætter sit værk Pangaea for første gang. Publikum bliver draget ind i et virtuelt bjerglandskab – en historie om at hvis kontinentalpladerne rykkede sig tilbage, ville bjergene flade ud og verden derved blive en samlet enhed igen.

The Symposium samler relevante meningsdannere, kuratorer og kreative stemmer fra den etablerede kunst- og kulturverden for at diskutere fremtidigt potentiale for Expanded Animation og mulighederne i de nye teknologier. Deltager er bl.a.: Billedkunstner Trine Boesen og multikunstner Simon Rouby samt andre af de udstillende kunstnere på EXPA og FRENCH KISS.

Tak til vores partnere