Expanded Animation

Showcase

Carte Blanche, Værkstedsscenen, Ammunitionsvej 6, 8800 Viborg
28. september – 1. oktober, 2017
Torsdag-lørdag kl. 10-21, Søndag: kl. 10-17

Live show: KaiOKE – lørdag den 20. september kl. 22

Animation møder arkitektur, scenekunst, nutidig musik, lyd-, syn- og plastikkunst, offentlige rum, kuratorer, mødesteder, digital kunst og nye teknologier. The Animation Workshop/VIA University College er hjemsted for en ledende interdisciplinær platform kaldet CASE (Collaborative Art Space for Europe), som udforsker og udvikler Expanded Animation igennem en samling af laboratorier, bopladser og partnerskaber. Denne specielle fremvisning på Viborg Animationsfestival 2017 giver en smagsprøve på denne forfriskende nye bølge, der er skabt i et krydsfelt mellem teknologi og forandring.

Forecast

Precious Metals

Forecast er et levende rum, som placerer sit publikum midt i en skov. Om du vil det eller ej, påvirker din tilstedeværelse rummet; beskueren repræsenterer den usete kraft i naturen, som forbinder alt og alle. Hvad du gør, er hvad hele universet gør på det sted, du kalder ”her og nu”. Du er noget, som hele universet gør, på samme måde som en bølge er noget, hele universet gør. Dit sande jeg er ikke en håndlanger, livet hundser rundt med. Dit sandeste jeg er hele universet.

Forecast er produceret af Precious Metals, et eksperimenterende produktionsselskab baseret i Viborg, som arbejder for at finde nye måder at skabe narrative fiktionsoplevelser på.

Sted:
Carte Blanche Værkstedsscenen, Ammunitionsvej 6, 8800 Viborg.

Oden til Kloden

Astrid Fabrin, Pernille Kjaer and Sofie Birch

Kai Oke er et kunstnerkollektiv bestående af to lydkunstnere og en animator, der sammen skaber hypnotiske installationer med brug af animation og lyd. Oden til kloden er en enkel, omsluttende og intens hyldest til skabelse og forfald, mørke og lys.

Installationen fejrer Jorden og det liv, der har udviklet sig her. Idéen blev født i en lang samtale om, hvordan vi mennesker relaterer til naturen og hinanden. Hvordan kan vi som kunstnere bidrage med et fredfyldt, nærmest gennemsigtigt indspark og opmuntre folk til at sætte farten ned og nyde verden omkring sig?

Gennem et enkelt og umiddelbart udtryk iscenesætter Oden til kloden et direkte blik på livet på Jorden, kogt ned til sin essens: Fødsel og forfald, repetition og mutation. Tilstandene vises med en kraft, som er både brutal og nænsom. Oden til kloden repræsenterer en søgen efter forståelse og påskønnelse.

Sted:
Carte Blanche Værkstedsscenen, Ammunitionsvej 6, 8800 Viborg.

NOTHING HAPPENS

Michelle og Uri Kranot

NOTHING HAPPENS er en filmisk Virtual Reality -oplevelse, som inviterer dig med til en gådefuld begivenhed og stiller spørgsmålstegn ved øjenvidnets rolle. Med Virtual Reality bliver det muligt at vælge dit perspektiv og lade dig opløse helt i den unikke atmosfære. Projektet udforsker en anderledes form for fortælling, en ny måde at være til stede i et billede på.

NOTHING HAPPENS er produceret af Dansk Tegnefilm og Marie Bro i samarbejde med franske MiyuProduction og støttet af det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje, CNC og The Animation Workshop. Installationen er skabt i samarbejde med Sara Topsøe-Jensen, Carte Blanche. Michelle og Uri Kranot er internationalt anerkendte kunstnere med base i Viborg. De har vundet adskillige priser på Annecy International Animation Film Festival, er blevet shortlistede til en Oscar Academy Award, og er blevet præmieret af Statens Kunstfonds scenekunstudvalg. De seneste år har de særligt fokuseret på tværmediale og innovative samarbejdsprojekter.

Sted:
Carte Blanche Værkstedsscenen, Ammunitionsvej 6, 8800 Viborg

Idols

Rieko Ouchi

Der er ofte en smuk pige i japansk animation, som mest anvendes som et meget seksualiserende billede af kvinder. Medier, animation, spil og manga bliver nydt og indtaget som seksuel underholdning. I dette værk, ønsker jeg at se nærmere på dette og prøve at ødelægge dette billede og de værdier, som det repræsenterer.

Sted:
Carte Blanche Værkstedsscenen, Ammunitionsvej 6, 8800 Viborg.

What/Hvad?

Lars Hemmingsen

What / Hvad? er en udforskning af, hvordan et værk opfattes, når det vises i modstridende rum og gennem forfejlet Youtube-korrespondance. ”Det kunne jeg have lavet,” siger du måske, og der er noget om det. What / Hvad? var intet, blev noget, og endte som noget andet. Lars Hemmingsen er uddannet animator og autodidakt kunstner. Han har primært arbejdet med at skabe 3D elementer.

Sted:
Carte Blanche Værkstedsscenen, Ammunitionsvej 6, 8800 Viborg.

Laws of motion in a cartoon landscape // Andy Holden, curated by Juliana Engberg

Sted: Det gamle Rådhus  Stænderpladsen, 8800 Viborg.
Tid: 10. september – 22. oktober, 2017

Mixing critical theory and conspiracy theory, oscillating between historical fact and bombastic speculation, each idea flowing into the next with the logic of a cartoon.

We are more dimensional // Michael Stumpf / kurateret af The Common Guild Michael

Sted: Viborg Kunsthal, Riddergade 8800 Viborg.
Tid: 15. september – 8. oktober

Stumpfs kunstneriske praksis gør brug af en bred vifte af materialer og processer for at udforske skulpturel form og fremstilling og måden, vi sanser objekter på. I oplevelsen af hans værker får beskueren en akut fornemmelse for objekternes materialitet og for hånden, som har skabt dem. Hans alsidige praksis giver sig udslag i skulpturelle installationer, værker i det offentlige rum og levende billeder, og rejser spørgsmål om holdninger, forestillingsevne, miljø og tid.