Anidox Program

Tid: Tid: Onsdag d. 27. sept. kl. 19.00
Sted: Fotorama, Sal 2, Tingvej 4, 8800 Viborg

Lavet med støtte fra med Creative Europe MEDIA og Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad.

Den animerede dokumentarfilm er en hastigt voksende undergenre inden for dokumentarfilmen, som stiller en række grundlæggende, udfordrende, spørgsmål til genren. ANIDOX er en kreativ platform for udvikling og produktion af animerede dokumentarprojekter, som lever i dette rum og er målrettet inspirerende filmproducere, der ønsker at eksperimentere og udvide rammerne for genren.

ANIDOX består af en række forskellige aktiviteter: Laboratoriet ANIDOX: LAB er et professionelt efteruddannelseskursus støttet af Creative Europe MEDIA. ANIDOX Residency er et program, støttet af Aarhus 2017.

ANIDOX afholder desuden masterclasses, kreative workshops og seminarer, som bringer internationale professionelle sammen. Vores målsætning er at skabe og udvikle

samarbejdsprojekter mellem animations- og dokumentarfilmskabere.

ANIDOX-programmet er en del af The Animation Workshop/VIA University College, og er udviklet og afholdes i et partnerskab med Det Danske Filminstitut, CPH:DOX og Nordisk Panorama.

I år præsenterer Viborg Animationsfestival et udvalg af enestående animerede dokumentarprojekter i forskellige faser af deres udvikling- og produktion. ANIDOXinstruktør Uri Kranot fortæller om genrens unikke udviklingsproces og om resultater og udfordringer ved at kombinere animationsfilm og dokumentar.

Billetter kan reserveres fra den 20. september kl. 12