Hvad er VAF?

Viborg Animation Festival – kærligt kendt som VAF – er Danmarks største animationsfestival og en fejring af animationsmediets muligheder. Festivalen finder sted i uge 39 hvert år i Viborg og omegn.

VAF er Danmarks største animationsfestival og en fejring af animationsmediets muligheder. Festivalen giver adgang til animationskultur på højt internationalt niveau, og viser at animation, ud over underholdning også er kunst, pædago­gik og formidling.

Formålet med festivalen

VAF rummer mange animationsrelaterede aktiviteter, der har til formål at nå bredt ud til børn og voksne og give dem animationsoplevelser de ellers ikke ville få, samt tilbyde mere smal animationskunst til interes­serede fra hele landet. VAF udvikler sig til at være en international filmfestival med internationale priser og inviterede gæster fra hele verden.

VAF fremmer udviklingen af det lokale produktionsmiljø gennem en række aktiviteter der sætter fokus på Viborgs unikke animationsmiljø, samt fremmer talentudvikling og networking. Festivalen skal desuden medvirke til at sikre vækst i hele Danmark indenfor animationsrelateret kultur, uddannelse, udvikling, undervisning og innovation.

VAF er en årligt tilbagevendende begivenhed, der finder sted i uge 39. ANIMOK skolefilmfestival strækker sig dog over flere uger i sensommeren og kulminerer under festivalen med ANIMOK-dagen.

Vi glæder os meget til at se jer til årets VAF!

Tidligere års programmer

VAF 2017

VAF 2016

Arrangør

The Animation Workshop/VIA University College (TAW) er den førende institution på animationsområdet i Danmark og en af de fremmeste i Europa. Vores aktiviteter spænder over uddannelse, kulturudvikling, kommunikation og erhvervsudvikling, alt sammen med animation som kerne. TAW er en del af VIA University College og har et stort netværk af internationale studerende, kunstnere og uddannelsesinstitutioner.

Afdelingen Animated Learning Lab er en udviklingsafdeling med fokus på at styrke animation- og filmliteracy som formidlings- og læringssprog i undervisningssystemet. Afdelingen har arbejdet med animation og læring i over 20 år i Danmark og i udlandet. Vi har et nært samarbejde med mange forskellige kultur- og uddannelsesinstitutioner, herunder grundskoler, lærer- og pædagoguddannelser, universiteter, Visuel HF, samt private og offentlige virksomheder.

The Animation Workshop har siden 2006 afholdt en årlig animationsfestival for børn og unge, som indeholdt både gratis film i biografen og et læringsprojekt, hvor skole­klasser deltog i festival­konkurren­cen (nu ANIMOK). Siden 2012 er Viborg Animationsfestival – VAF afholdt som en festival for både børn og voksne, og den afholdes nu for femte gang.

Bliv frivillig

Viborg Animation Festival fejrer hvert år byens lokale og dygtige animationsmiljø ved at vise gratis tegnefilm i biografen, holde animerede events i bybilledet samt konferencer – og vi har brug for din hjælp!

Vil du være med?
Har du lyst til at hjælpe os med at gøre Viborg Animation Festival helt fantastisk? Så send os en mail.

Fang os på jlhj@via.dk