01maj
By: admin On: maj 01, 2017 In: vaf2017 Comments: 0

Ib Antonis lille havfrue fra 1963 er kendt af de fleste danskere, og har siden sin fødsel stået som et symbol på 1960’ernes glade, farverige og ubekymrede ”Wonderful Copenhagen”. Allerede dengang rejste hun og Ibs mange andre tegninger ud i verden, og fortalte historien om det lille land i nord. Nu, i anledning af 150-års jubilæet for diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan, er Antonis havfrue igen aktuel i en film lavet af animationsstudiet Tumblehead fra Arsenalet i Viborg.

Ib Antonis havfrue fra 1963 blev bestilt af Københavns Kommune i anledning af statuens 50-års jubilæum.

Illustratoren og designeren Ib Antoni (1929-1973) var helt eminent dygtig til at fange de glade 60’eres tidsånd i sine streger, og var i den grad med til at sætte Danmark på landkortet. Han har produceret over 300 plakater, og er især kendt for sine plakater for Wonderful Copenhagen. Ib var en arbejdshest og et festligt gemyt, som på tragisk vis døde i en alt for tidlig alder, som et af ofrene for pyroman-branden på Hotel Hafnia i 1973.

Lige siden hans død har Antoni-familien og Mikael Hauberg arbejdet for at holde liv i Ibs ånd og få hans værker ud i verden. I mange år har familien drømt om at animere den lille havfrue. Ad kringlede veje kom de i julen 2016 i kontakt med Morten Thorning fra Animationsskolen i Viborg som med kommentaren  ” Sjovt, du ringer…” fik sat gang i filmen om Den Lille Havfrue, der rejste hele vejen om på den anden side af jorden og mødte japanerne i Tokyo Bay.

Rygterne siger, at selv den japanske kejser blev betaget af Antonis lille havfrue. Se filmen lige herunder.

www.ib-antoni.dk
www.tumblehead.com

Illustrator og designer Ib Antoni (1929-1973)