27sep
By: caen On: september 27, 2017 In: Uncategorized Comments: 0

Ryo Hirano om  Fantastic World 

Ryo Hirano, hvis spændende manga Fantastic World er en del af Kawaii&Epikku udstillingen på Viborg Manga- og Animé Museum, og hans kortfilm ”Holiday” som er en del af programmet Japanske kortfilm for voksne, under Viborg Animation Festival, vil tale om sin uddannelsesbaggrund, hvad der inspirerede ham til at blive animations- og mangakunstner, og hvordan Fantastic World blev til. 

Denne fredag eftermiddag vil han også tale om virkeligheden for selvstændige animatorer i Japan. Udvalgte kunstnere, kunstværker og begivenheder, inklusiv det jordskælv i 2011, der blev grobunden for Fantastic World, vil blive diskuteret under oplægget.

Tid: Fredag 29. september kl. 15.30-16.30  

Sted:Viborg Manga- og Anime-Museum, Hjultorvet 4, 8800 Viborg 

Foredrag om Mange og Anime med Jakob Stegelmann

Onsdag d. 27. september har Viborg Manga og Animé Museum fornøjelsen af, at kunne byde velkommen til Jakob Stegelmann, måske bedst kendt fra hans rolle som vært på Troldspejlet, men kan også bryste sig af at være forfatter, filmanmelder, redaktør og foredragsholder. 

Denne onsdag aften besøger Jakob Stegelmann Viborg Manga- og Anime-Museum og tager os med på en rundrejse i den japanske manga.

Tid: Onsdag d. 27. september kl. 17.30-19.00 

Sted: Viborg Manga- og Anime-Museum, Hjultorvet 4, 8800 Viborg

Jaqueline Berndt om In this Corner of the World

Jaqueline Berndt, har en PhD i æstetik fra Humboldt Univesity Berlin (1991) og har været engageret I mangastudier såvel som moderne japansk kunst, visuel kultur og animé æstetik. Hun har ledet den verdens omrejsende udstilling Manga Hokusai Manga: Approaching the Master’s Compendium from the Perspective of Contemporary Comics (2016-) for The Japan Foundation. Hendes publikationer inkluderer også Manga’s Cultural Crossroads (2013) hvor Jaqueline var medredaktør, samt monografien Manga: Medium, Art and Material (2015).

http://su-se.academia.edu/JaquelineBerndt

Onsdag d. 27. september kan du opleve Jaqueline Berndts foredrag om Kouni Fumiyos In This Corner of the World, og sammenligne den med den animerede film, som kan opleves i Fotorama samme aften, kl. 21.00

Tid: Onsdag d. 27. september kl. 16.00-17.00

Sted: Viborg Manga- og Anime-Museum, Hjultorvet 4, 8800 Viborg

Origami – hvad er det, hvor kommer det fra, hvor går det hen?

Fredag d. 29. september kl. 20.00 – 22.00

Hans Dybkjær lærte origamikunst som barn, og han har foldet lige siden. I dag er han formand for Dansk Origamiforening og har hjemmesiden www.papirfoldning.dk og har afholdt mange foredrag og kurser i origami.

Denne fredag aften besøger Hans Dybkjær Viborg Manga & Animé Museum med sit foredrag om origami. Han vil fortælle om origamiens oprindelse, og hvad det er. Undervejs vil vi sammen prøve kræfter med et par simple, men karakteristiske modeller sammen.

Foredraget er på dansk.

NB! Grundet begrænsede pladser skal tilmelding ske via e-mail til mbbj@via.dk

Derudover kan du også opleve

Nobuyuki Tsugata om Noburo Ofuji

Fredag den 29. september, kl. 17.00-18.00

Noboyuki Tsugata om japansk animationshistorie

Lørdag den 30. september kl. 14:00-15:00

Billede: Copyright Ryo Hirano