01jun
By: admin On: juni 01, 2017 In: Uncategorized Comments: 0

Et meget stærkt felt af i alt 28 kandidater er blevet interviewet, og udvælgelseskomitéen, bestående af The Animation Workshop/VIA University College (TAW) og deres officielle partnere, har nu fundet de 16 deltagere til det intensive, tre uger lange artist residency program ”NipponNordic Universe Accelerator”.

Deltagerne kommer fra både Danmark og Japan, og deres projekter repræsenterer en bred vifte af medier og spænder fra det kunstneriske til det mere kommercielle.

Deltagerne er :
Freelanceinstruktørerne Niels Andersen Dolmer, Julie H. Baltzer, Kaoru Furuko, Xinxin Liu, Takashi Uchida, Kazue Monno og Takeshi Nagata
De nyudklækkede dimittender Louise Bentsen (KADK) og Bob Kristiansen (TAW)
Instruktørerne Jonas Byrresen og Stefan Lindgren fra Bedtime Digital Games
Freelancespildesignere Tomas Præstholm, Mads Vadsholt og Kensuke Shimoda
Ph.d.-studerende Nicolas Guarin (Geidai)
Instruktør Iku Ogawa fra Dwarf Inc.

Deltagerne vil alle få mulighed for at udvikle og arbejde med deres projekter i et inspirerende og udviklende workshopforløb. Forløbet byder på forelæsninger, rådgivning og workshops med erfarne professionelle fra den internationale medie- og animationsindustri. Derudover vil deltagerne også få rig lejlighed til at sparre og hjælpe hinanden. Som en del af programmet vil deltagerne få hjælp til at markedsføre og udvikle deres IP (Intellectual Property), blandt andet ved at blive knivskarpe på deres målgruppe og arbejde med det kommercielle potentiale.

Programmet kulminerer under Viborg Animationsfestival 2017 med en pitch session, hvor deltagerne får mulighed for at pitche deres projekt for et udvalg af nogle af de største virksomheder fra den kreative branche i Japan og Danmark. De bedste projekter får chancen for at arbejde videre i flere residencies og får desuden adgang til pitching sessioner ved flere store festivaler og partnerevents i Europa og Asien.